Uw ot

Wie zijn wij?

Henneke Brink is een denker. Een onderzoekende, slimme mediator die op zoek gaat naar wat echt speelt. Ze wil de essentie van het conflict begrijpen en wat het voor partijen betekent. Ze is gedreven door het inzicht dat een procedure bij de rechter maar zelden brengt wat nodig is. Conflicten worden niet opgelost maar plegen juist te escaleren, en de uitspraak gaat in de eerste plaats over abstracte rechtsregels in plaats van wat partijen echt wensen of nodig hebben. In mediation helpt Henneke duidelijk te krijgen waar het echt om gaat, en een oplossing te vinden die daar optimaal bij aansluit.  

Henneke is jurist en werkte lange tijd als advocaat. Zij studeerde en werkte in verschillende buitenlanden, is naast mediator ook gastdocent aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en redacteur van het Tijdschrift Conflicthantering. Zij publiceert regelmatig in diverse vakliteratuur, onder meer over internationale (zakelijke) mediation.

Harmanna over Henneke:

“Henneke weet met haar open houding en haar humor mensen op hun gemak te stellen. Ze geeft op een ontspannen wijze partijen de gelegenheid hun kant van de situatie toe te lichten. Doordat ze het conflict zelf ook wil begrijpen, stelt ze de juiste vragen zonder het stuur over te nemen. Dit helpt partijen te zien wat hen verdeeld houdt. Henneke helpt actief de gemeenschappelijkheid te vinden in de wederzijdse belangen. Daarmee ontstaat ruimte voor partijen om samen te zoeken naar werkbare oplossingen.”

Harmanna van Dalen is een pionier die een fikse confrontatie niet uit de weg gaat. Waar samenwerking vastloopt lukt het haar het speelveld te vergroten. Dit helpt mensen in beweging te krijgen.  Ze toont initiatief, is creatief in het vinden van oplossingen, pragmatisch en geeft niet op. Zo weet ze betrokkenheid en draagvlak te creëren, en weerstand om te buigen in positieve acties. 

Harmanna is een stevige, gedreven en energieke gespreksbegeleider/mediator met een achtergrond in verandermanagement. Doordat ze verschillende rollen heeft vervuld op alle niveaus kan ze zich goed verplaatsen in de dynamiek binnen teams. Ze heeft veel en bijzondere ervaring met conflicten tussen bewoners, corporaties en verenigingen van eigenaren. Naast haar werkzaamheden als registermediator, is zij extern klachtbehandelaar bij de gemeente Hoeksche Waard.

Henneke over Harmanna:

“Harmanna is een echt natuurtalent. Ze luistert en hoort als geen ander, en voelt feilloos aan wat er daadwerkelijk aan de hand is, en wat er voor partijen op het spel staat. Met haar warme persoonlijkheid, haar oprechte betrokkenheid en haar respectvolle, zorgvuldige en heldere benadering, brengt ze lucht en beweging in de meest complexe problemen.”Onze privacyverklaring kunt u hier inzien.